luni, 30 septembrie 2013

Bucuria baimarenilor: Sarbatoarea Castanelor

Si anul acesta locuitorii Municipiului Baia Mare s-au bucurat de mult asteptata sărbătoare a castanelor. Ajunsă la cea de a 21-editie “Sărbatoarea Castanelor” i-a incantat atat pe băimareni cat si pe cei din imprejurimi care au venit in număr mare să se bucure de numeroasele evenimente artistice si de expozitiile ce au avut loc in perioada sărbătorilor.
 
Celor pasionati de muzică le-a fost destul de greu să aleagă din multitudinea de concerte ce s-au desfăsurat in perioada sărbătorilor. In timp ce tinerii s-au bucurat de spectacolele ce au avut loc pe scena de pe Bd. Unirii - zona BCR, unde incepand de vineri, 27 septembrie 2013 si pană duminică, 29 septembrie 2013 au cantat Alphard feat. Dj Treitl, Andrei Bencze şi Mache, Gaşca de Acasă, Ami, Corina, Viţa de Vie, Mandinga, Holograf, Like Chocolate, Sore, Naguale, Taxi, Paula Seling, Voltaj, Ultimu Nivel, Nicole Cherry, Andreea Bănică, Direcţia 5, Loredana si Ştefan Bănică, cei trecuti de varsta adolescentei si a primei tinereti s-au bucurat de spectacolele din Centrul Vechi. Pe data de 27 septembrie 2013, pe scena din Centrul Vechi a avut loc o extraordinară paradă a cantăretilor de folk, iar sambătă 28 septembrie 2013, tot in Centrul Vechi, a avut loc un concert de muzică clasică sustinut de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” din Bucuresti.
 
Inafară de muzică baimarenii si turistii aflati in Baia Mare pe perioada sărbătorilor au mai putut participa la: cea de a 30-a editie a Expo-Flora Maramures, Expozitia de Artizanat cu vanzare de la Bastionul Macelarilor, Parada „Sarbatorii Castanelor” – pe traseul: Bd. Traian (intersectie cu Bd. Republicii) – Bd. Unirii – Bd. Bucuresti – Piata Revolutiei, Vernisajul expozitiei anuale de arta fotografica 2013 - editia a 4-a, Vernisajul expozitiei de artă plastică „Anuala Artelor 2013”, Parada Tinerilor si Sportivilor, Concertul de muzică de promenadă (sustinut de Fanfara Municipală „Millennium Band”), Demonstratii de tango argentinian, Parada modei - Colectia de rochii „Pasarea Maiastra” prezentată de „Galeria Vassiliev” si multe altele.
La finalul fiecarei seri a avut loc un minunat spectacol de artificii.

A fost un sir de evenimente care a secătuit visteria Municipiului Baia Mare dar care i-a incantat pe toti cei prezenti la evenimente.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu