miercuri, 18 decembrie 2013

Bradul de Craciun din Baia Mare

De foarte multi ani baimarenii acordă o atentie deosebită Bradului de Crăciun. Doi ani la rand Municipul Baia Mare a fost in atentia intregii tări, avand cel mai inalt brad din Romania. Si in 2013 autoritătile locale au respectat traditia ultimilor ani si au oferit locuitorilor un brad la fel de frumos si inalt. Dacă anul trecut bradul a avut 33 de metri inaltime, in 2013 bradul a avut doar 32 de metri, dar in schimb in piata Centrului Vechi (centrul istoric al orasului) au mai fost amplasati si alti brazi, mai mici, care au fost la fel de frumos impodobiti ca si bradul central.

Instalatia de iluminare a bradului a fost pornită pe 1 Decembrie, de Ziua Natională a Romaniei. Peste 300 de mii de leduri au fost montate pe bradul de Crăciun si pe ceilalti copaci imodobiti. Cei care au vizitat orasul in perioada dinaintea sărbătorilor au declarat ca Baia Mare a devenit un oraş de poveste înainte de Crăciun.

In luna decembrie in Centrul Vechi a avut loc si Târgul de Crăciun, de unde băimărenii si turistii au putut cumpăra produse tradiţionale, specifice sărbătorilor de iarnă.

Tot în Centrul Vechi au avut loc şi o serie de manifestări cultural artistice şi concertele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu