vineri, 23 noiembrie 2012

”Black Friday” a adus vanzari nesperate comerciantilor baimareni


Daca acum 1 an putini baimareni s-au grabit sa cumpere ceva in „Vinerea Neagră” (Black Friday) anul acesta lucrurile s-au schimbat radical. Datorita mediatizarii intense facute de principalele canale de televiziune aceasta zi a adus vanzari record pentru multi comercianti de produse electronice si electrocasnice.
Primii care au inceput sa cumpere au fost tinerii, care fiind mai pasionati de internet, la ora 00,00 au inceput sa acceseze principalele magazine online din Romania. Din pacate ora 00,00 a insemnat o surpriza neplacuta pentru baimareni deoarece marea majoritate a site-urilor mari s-au blocat, iar din Baia Mare timp de mai bine de o ora a fost imposibil sa le accesezi. Era de asteptat acest lucru deoarece cele mai multe magazine online sunt amplasate pe servere din Bucuresti. O surpriza placuta din acest punct de vedere a fost site-ul firmei ELANKO, care a functionat perfect imediat dupa ora 12, dar care din pacate nu a avut o oferta foarte bogata. Foarte multi asteptau insa cu nerabdare sa cumpere ceva de pe deja bine cunoscutul site emag.ro, dar nu au avut noroc deoarece acesta si-a deschis „portile” doar dimineata.
Daca o buna parte din cei tineri si-au pierdut noaptea incercand sa cumpere online, dimineata la ora 10, cand se deschid marea majoritate a magazinelor din Mall si din supermarketuri, altii stateau la coada sperand sa dea lovitura ! Dezamagire insa: in marile magazine nu toate produsele aveau preturile reduse, ci doar acelea incluse in promotia „Black Friday”. Dupa ce ascultasera stirile cu o seara inainte, mai ales cei trecuti de prima tinerete care nu erau foarte familiarizati cu termenul de „Black Friday” isi inchipuiau ca magazinele vor avea reduceri cuprinse intre 20% si 70% la toate produsele ! Surpriza: plimbandu-se printre rafturi clientii au putut gasi putine produse care aveau si eticheta neagra „Black Friday”. Si inca ceva: marea majoritate a produselor aveau preturile reduse cu 20-25% si nu cu 70% asa cum sperau cei care vineri dimineata au stat la coada asteptand deschiderea magazinelor.
Dar pana la urma si o reducere de 25% e bine venita, asa ca rafturile s-au golit vazand cu ochii. Daca intre 10 si 11 dimineata clientii erau inca relaxati, dupa ora 11 magazinele au inceput sa se aglomereze iar unii au inceput sa devina agitati cand si-au dat seama ca nu vor mai reusi sa cumpere produsele la reducere. Ghinionistii zilei au fost cei care au sperat ca vor gasi produse deosebite dupa ora 16.
„Black Friday” a fost cea mai aglomerata zi din an si a adus vanzari record pentru comerciantii de produse electronice si electrocasnice din Baia Mare. Stocurile de marfuri cu pret redus s-au epuizat rapid. Cele mai cautate au fost televizoarele si produsele IT.
Asa ca probabil anul viitor batalia pentru a cumpara electronice si electrocasnice la pret redus va fi si mai mare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu