marți, 4 decembrie 2012

Moda eco distruge traditiile maramuresene ?

In sfarsit a ajuns si Baia Mare in atentia romanilor, cu o veste care a fost difuzata pe marea majoritate a canalelor de televiziune: cel mai înalt brad de Crăciun din România va fi anul acesta in Baia Mare. Acesta masoara 33 de metri si a fost adus din muntii Gutai. Bradul urias a fost amplasat in Piata Revolutiei. De 1 decembrie locuitorii din Baia Mare au fost încântati de bradul lor de Crăciun. Din pacate intotdeauna apar si carcotasii care incearcă să strice tot ceea ce pot !
Pentru a ne strica si aceasta bucurie au lansat ideea că tăierea unui astfel de brad nu este un bun model de protectie a naturii. Din păcate autoritatile locale au cedat la vorbele lansate de acesti „destepti” si au anuntat că de anul viitor se va renunta la tăierea unui brad pentru impodobirea lui in centrul orasului. Va fi impodobit un brad plantat in zona. Astfel, din 2013 se va da un bun exemplu asupra modului in care se protejează natura!
Cu alte cuvinte din cauza unor „ametiti”, care nu fac nimic atunci cand e vorba de miile de hectare de padure care se fură din Maramures dar stiu să critice un obicei frumos fiindca nu este in ton cu moda „eco”, vom rămane si fără această placere !
Parcă nu este destul că totul este de plastic in jurul nostru, inclusiv mancarea pe care o găsim in supermarketuri. Acum trebuie sa renuntăm si la traditiile noastre ! Si dacă nici in Maramures care este tara lemnului nu vom avea un brad natural de Crăciun atunci unde vor mai avea sansa copii din tara asta să vadă asa ceva ?
Iar dacă in „tara lemnului” nu vei putea sa vezi un brad de craciun „ca in povesti” atunci de ce sa mai vină turistii in Maramures?
Ideea de a impodobi un brad argintiu plantat in piata nu este rea, dar parcă ne dorim cu totii acel brad din poveste !
Probabil că de acum incolo ne vom uita la miile de beculete colorate care impodobesc orasul, care sunt frumoase, dar care parcă fară un brad adevarat de Craciun nu au niciun farmec.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu