luni, 11 martie 2013

Deschiderea H&M in Baia Mare a ras profiturile micilor comercianti din oras pe luna martie

Un eveniment de mult asteptat de multi baimareni: deschiderea magazinului H&M (Hennes & Mauritz AB) in mall-ul din Baia Mare. Este al 2832-lea magazin deschis la nivel international de către retailer-ul suedez si al 23-lea magazin deschis în România.
După ce baimarenii s-au obisnuit cu produsele celor de la C&A, House of Art, LC Waikiki, Kenvelo, Orsay, Steilmann, New Yorker sau Takko deschiderea magazinului H&M a trezit interesul multora.
Moment a devenit si mai asteptat deoarece in aceeasi zi s-a deschis si un restaurantul KFC, primul din Maramureş.
Rezultatul: Gold Plaza Baia Mare s-a umplut de oameni iar in parcarea centrului comercial a fost imposibil să mai găsesti un loc de parcare. Centrul comercial a fost plin atat pe data deschiderii, 7 martie 2013, cat si in weekend (9 si 10 Martie). O astfel de aglomeratie nu a existat nici in perioada sărbătorilor de iarnă.
 
Pana aici toate bune si frumoase, dar de acest eveniment nu s-au bucurat prea mult micii comercianti din oras si mai ales comerciantii de haine. Cu prilejul deschiderii magazinului H&M, odată intrati in centrul comercial multi baimareni si-au cheltuit o bună parte din bugetul alocat pentru cumpărături pentru luna martie. Acest lucru se va reflecta in cifra de afaceri a celorlalti comercianti din oras. După 2 luni de iarnă, in care de obicei vanzarile sunt scazute, toata lumea spera că luna martie va aduce redresarea vanzarilor, dar iată că marii retaileri reusesc să strice planurile comerciantilor baimareni. Din păcate acest lucru nu este deloc imbucurător pentru economia locală deoarece la finalul anului profiturile retailerilor internationali pleaca din oras si din Romania.
 
Să sperăm că măcar in viitor baimarenii nu vor uita de comerciantii locali.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu